HTML

Forgóajtó

Egy Ausztriában dolgozó magyar szállodaigazgató gondolatai szakmaibelieknek és szakmán kívülieknek. Kellemes itt tartózkodást kívánok!

Friss topikok

Részeg a séf, mi legyen?

2013.09.21. 14:15 szallodas

Haza kellett küldenem a konyhafőnököt, mert részegen jött dolgozni. Nagyon nehéz mit kezdenem az ilyen helyzetekkel. Szívem szerint rögtön kirúgnám. Nem egy kolléga az első ilyen alkalommal megkapta az azonnali felmondását. Vele is ezt kellene tennem, ha nem vagyok következetes, akkor a többi munkatárs gyengének fog tartani, amit nem kellene megengednem. Igen ám, csak a konyhafőnököm kiválóan főz, jól gazdálkodik, az emberei elfogadják. És ilyen konyhafőnököt nehéz találni. Sok séffel dolgoztam már együtt, de ők a legnehezebb emberfajták közé tartoznak. Egyszerre mérnökök és művészek, ami meggyőződésem szerint megzavarja az elméjüket. Akikkel én eddig találkoztam, azoknak legtöbbje összeférhetetlen volt, hisztis és önfejű. (És megjegyzem, alkoholista.) Azaz a legkevésbé sem csapatjátékos. Na a mostani séfemmel nincsenek ilyen problémák. Neki cserébe az alkohollal van problémája.

Ez a dilemma sajnos szinte feloldhatatlan. Ha elküldöm, akkor kereshetek valakit, aki tud főzni, gazdálkodni, nincsenek sztárallűrjei, elfogadja az utasításaimat, és nem mellékesen megfizethető is. Ha nem küldöm el, akkor a többiek is úgy gondolják, hogy lehet alkoholizálni munka közben. Ráadásul vannak többen, akiknek van alkoholproblémájuk, és tudom róluk, hogy küzdelmet jelent számukra, hogy ne igyanak munka közben. Milyen példát mutat számukra a konyhafőnök, és milyen példát mutatok én, amikor nem osztom ki  a jogos büntetést? Ez nem más, mint opportunizmus egy beosztottal szemben. Hülyén hangzik.

Persze lehetne az is a megoldás, hogy beszéljek vele, és mondjam meg neki, hogy ez volt az utolsó alkalom. De ezen is túl vagyunk már, nem először történt ilyen. Épp ezért még inkább elhiteltelenítem magam, ha bármi mást teszek, mint hogy kirúgom.

Hogy mit fogok tenni? Persze, hogy nem rúgom ki, inkább vállalom, hogy gyengének nevezhetnek a kollégáim. Eljátszuk újra, hogy utoljára történt ilyen, és legközelebb már tényleg... És megyünk tovább, mert a séf eredményei fontosabbak, mint az, hogy ítélnek meg engem a beosztottaim, és annál is, hogy én emberileg mit gondolok egy vezetőről, aki nem bír ellentmondani munka közben az alkoholnak. De azért keresem, hogy ki lehetne alkalmas konyhafőnöknek, ha egyszer mégis másképp ítélnék meg egy borgőzös munkanapot.

1 komment

Címkék: étterem menedzsment lelkizés humánpolitika problémamegoldás

A bejegyzés trackback címe:

https://forgoajto.blog.hu/api/trackback/id/tr945527371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2013.10.11. 12:21:56

Hívj be séfeket próbafőzésre.. Hátha ettől összekapja magát a másik, ha meg nem, akkor találhatsz újat..
süti beállítások módosítása