HTML

Forgóajtó

Egy Ausztriában dolgozó magyar szállodaigazgató gondolatai szakmaibelieknek és szakmán kívülieknek. Kellemes itt tartózkodást kívánok!

Friss topikok

Bizalomról és magányról

2013.06.06. 22:59 szallodas

Gyakran róják fel nekem, hogy túlságosan is bizalmatlan vagyok. Amivel kapcsolatban azt kell mondanom, hogy igen, igazuk van. Ha lehetne egy kívánságom, akkor az tutira egy igazság/hazugságfelismerő gép lenne. Néha az az érzésem, hogy folyamatosan kamuval vagyok körülvéve. Ha valami rosszul sül el, arra mindig van egy magyarázat. Tönkrement az ágynemű? Nem a mi hibánk, nem mi tároltuk rosszul, a szállító csomagolt rosszul. Rosszul néz ki a salátabüfé? A másik kolléga nem nézte meg. Poros a szekrény teteje? Azt a szobát nem nekem kellett csinálni. Rosszul lett lekönyvelve egy számla? Rosszul lett kiállítva. És így tovább, satöbbi, satöbbi. Elképesztően fárasztó az igazság folyamatos kutatása, a kamu kiszűrése. Igazán pedig az az elszomorító, amikor a legjobbnak,  leghűségesebbnek tartott emberemnél ébredek rá arra, hogy ő is kamuzott/kamuzik, ő is átvert/átver. És ebben az a borzasztó, hogy egy idő után már akkor is gyanakszom, amikor nem kellene. Amikor egyértelműnek tűnik a helyzet, akkor is kételkedem abban, hogy mi az igazság, akkor is felmerül bennem a kérdés, hogy ez az egész nem csak egy összeesküvés része-e. Ilyenkor érzem újra és újra azt, milyen félelmetesen egyedül vagyok, mennyire magányos műfaj is ez. És ez nyilván nem csak a szállodaigazgatásra, hanem bármilyen cégvezetésre igaz. Hogy rá kell döbbeni, hogy más a fontos nekem és más az alkalmazottaimnak. Mert én azt akarom, hogy a cég sikeres legyen, mert a cég sikere az én sikerem. Mit akarnak a beosztottaim? A legkönnyebben pénzt keresni. És sajnos ez a kétféle motiváció nem ugyanabba az irányba vezet. Jó vezető akkor leszek, ha ezt a kétféle célt össze tudom hangolni.

Utóirat: az a gyönyörű, hogy van még egy harmadik és egy negyedik motiváció is a történetben. A vendégé, aki jól akarja magát érezni, és a tulajdonosé, aki vissza akarja nyerni a befektetett tőkéjét. De erről majd egy későbbi alkalommal.

1 komment

Címkék: menedzsment lelkizés

A bejegyzés trackback címe:

https://forgoajto.blog.hu/api/trackback/id/tr465348923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.06.07. 02:49:53

mazlid van, h nem dolgozol olaszokkal es portugalokkal! Iszonyat link lumpen munkakerulo nepseg rettenet hanyag munkavegzessel...Amikor mar megfeszulnek, hogy mennyit dolgoztak, na ott kezdodik egy atlag kozepeuropai munkaja.

Az egymasra mutogatas meg annyira klasszikus eset :D
süti beállítások módosítása