HTML

Forgóajtó

Egy Ausztriában dolgozó magyar szállodaigazgató gondolatai szakmaibelieknek és szakmán kívülieknek. Kellemes itt tartózkodást kívánok!

Friss topikok

A megbízhatatlanságról

2013.05.25. 19:28 szallodas

Mérhetetlenül bosszantó, de újra és újra megtörténik: amikor az interjú során lelkes és a munkalehetőséget különösen megköszönő munkavállaló "elfelejt" megérkezni, viszont hirtelenjében a telefonja is kikapcsolódik és az e-mailre sem válaszol. Ez az a jelenség, ami újra és újra előfordul, de nem lehet hozzászokni, és a "jobb lenne ezt az egészet abbahagyni" érzést váltja ki az emberből. Egyrészt mert beledörgölik az orrát a saját naivitásába, amikor elhiszi, hogy egy aláírt szerződésből az következik, hogy azt mindkét fél betartja. Másrészt mert egy ilyen szituációban nagyon nehéz megállni a többi kolléga előtt, aki magában minden bizonnyal azon mosolyog, hogy a főnök rosszul választott, rosszul döntött. Mi lenne a megoldás? Jobb kiválasztás. De honnan tudhatom, hogy aki az interjún szimpatikus és elkötelezettnek tűnik, az utána eltűnik, mint szürke szamár a ködben. A másik lehetőség? Vegyünk fel a fontosabb pozíciókba automatikusan két embert, aztán, ha mindkettő megérkezik, akkor az egyiket küldjük el. Vagyis azért, mert vannak, akik tisztességtelenül járnak el, szúrjak ki másokkal,  utaztassam őket el jó messze úgy, hogy nem is tudják, hogy akár már másnap fordulhatnak is vissza. Nos, ezt sem szeretném tenni. Valakinek valami jó ötlete? Mert, amíg nincs jobb megoldás, addig marad az emberi normalitásba vetett hiten alapuló kockáztatás.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://forgoajto.blog.hu/api/trackback/id/tr685317913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.06.07. 02:53:29

milyen naciora jellemzo ez a nem-megjelenes?

El nem tudom kepzelni, h egy alairt szerzodesre valaki eltunessel feleljen.

Mikor egyik kozeli ismerost felvettek egy Salzburg melletti hotelba es kiutazott egy szombati nap, mert hetfon kellett volna kezdenie.De kozben kapott egy telefont egy sokkal jobb helyrol 1.5x penzert, igy meg a munkakezdes elott fel kellett mondani.Ami nem kicsit volt kinos, de a hr es a vezetoseg nem esett ketsegbe, normalisan kezeltek a dolgot.

Bar ilyen nem mindennap fordul elo, h befut az alommelo.

szallodas · http://forgoajto.blog.hu 2013.06.07. 19:16:48

Volt már osztrák, német, magyar is. Nem nációfüggő.
süti beállítások módosítása